ua en ru

СБУ затримала бойовика під час спроби повернутися в ЛНР

СБУ затримала бойовика під час спроби повернутися в ЛНР Фото: СБУ затримала бойовика

Бойовик прибув на контрольовану українською владою територію для оформлення пенсії

Співробітники Служби безпеки України затримали в Луганській області бойовика, який повертався на тимчасово окуповані терористами території. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронні органи отримали інформацію про те, що один з бойовиків, що в 2014 році брав участь у незаконних збройних формуваннях, так званої ЛНР, прибув для вирішення особистих питань на підконтрольну українській владі територію.

Співробітники спецслужби встановили особу зловмисника та затримали його при спробі перетину лінії розмежування в пункті пропуску "Станиця Луганська".

За словами бойовика, він у складі терористичного угрупування ЛНР ніс чергування на блокпостах, де зі зброєю в руках незаконно перевіряв транспорт громадян.

На контрольовану українською владою територію він прибув для оформлення пенсії, після чого збирався повернутися в тимчасово окуповані райони Луганської області. Проти бойовика відкрито кримінальне провадження.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окремих підрозділах 7 окремої мотострілкової бригади бойовиків налічується близько 20% "мертвих душ".