ua en ru

СБУ блокувала переправлення залізницею дизпалива для бойовиків ДНР

СБУ блокувала переправлення залізницею дизпалива для бойовиків ДНР Фото: СБУ блокувала переправлення залізницею дизпалива для бойовиків ДНР

Вивчається причетність до оборудки окремих посадовців державного підприємства "Донецька залізниця"

Служба безпеки України (СБУ) спільно з прикордонниками та працівниками Державної фіскальної служби блокувала канал переправлення дизельного пального бойовикам так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"На залізничному контрольному пункті в'їзду-виїзду у селищі Ниркове Луганської області співробітники СБ України затримали тепловоз, машиніст якого намагався перетягнути на непідконтрольну Україні територію непрацюючий локомотив, що використовувався як танкер для 15 тисяч літрів дизельного пального", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, слідчім відділом управління СБ України в Луганській області розглядається питання щодо порушення кримінального провадження за ст. 258-5 (фінансування тероризму) та ст. 332-1 (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану території України та виїзду з неї) Кримінального кодексу України.

Окрім цього, повідомляється, що наразі вивчається причетність до оборудки окремих посадовців державного підприємства "Донецька залізниця".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Слов'янську СБУ заблокувала канал постачання амфетаміну.