ua en ru

СБУ за дві доби затримала 10 учасників ДНР

СБУ за дві доби затримала 10 учасників ДНР
Контррозвідка Служби безпеки України протягом останніх двох днів затримала десятьох учасників терористичної діяльності так званої "Донецької народної республіки".

Контррозвідка Служби безпеки України протягом останніх двох днів затримала десятьох учасників терористичної діяльності так званої "Донецької народної республіки". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

П'ятеро з них безпосередньо входили до незаконних збройних формувань.

Зокрема, затримані громадяни України "Г" і "М", які під час окупації м. Слов'янськ чергували з вогнепальною зброєю на блокпостах і виконували роль допомагали терористам виявляти місцевих жителів, які засуджували дії "ДНР".

Також затриманий бойовик "Б", який в червні 2014р. вступив до бандформування "Єсаула", підлеглого командиру терористів на прізвисько "Бабай". Затриманий бойовик охороняв склади зі зброєю і чергував на блокпостах в районі міста Дружківка.

Ще один зловмисник на прізвисько "Топотун", після проходження військової підготовки під керівництвом російських інструкторів, охороняв один із штабів терористів, розташований в селі Стрюково Донецької області.

Співробітники СБУ затримали жителя Краматорська Донецької області "Ч", який безпосередньо брав участь у збройних нападах на військовослужбовців Збройних Сил України.

Крім того, СБУ затримала п'ятьох інформаторів, які передавали терористам відомості про сили антитерористичної операції.
Громадянин України по кличці "Лева", на початку липня 2014р. з власної ініціативи встановив контакти з членами однієї з розвідувально-диверсійних підрозділів "ДНР". Затриманий збирав і передавав терористам детальну інформацію про дислокацію підрозділів ЗСУ. Під час затримання у зловмисника вилучено топографічні карти українських міст і сіл в районі Маріуполя, із зазначенням місць розташування блокпостів, особового складу та важкої техніки українських військових підрозділів.

Також затриманий житель Донецької області з позивним "Дядя Вітя", який протягом серпня-листопада 2014р. підтримував тісні зв'язки з керівництвом розвідувально-диверсійної групи так званого "Першого російського миротворчого батальйону спеціального призначення". Зловмисник збирав і передавав диверсантам дані про дислокацію підрозділів ЗСУ в районі в районі населених пунктів Павлопіль і Орловське, а також біля Маріуполя.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала 6 громадян України, які були інформаторами бойовиків так званої "Донецької народної республіки".