ua en ru

СБУ виявила всіх офіцерів у Криму, яких російські спецслужби намагалися завербувати

СБУ виявила всіх офіцерів у Криму, яких російські спецслужби намагалися завербувати Фото: СБУ відомо про завербованих в Криму

За повідомленням СБУ, відкрито 30 кримінальних справ проти українських і російських військових

Служба безпеки України виявила всіх офіцерів в анексованому Криму, які отримували вербувальні пропозиції від співробітників спеціальних служб Російської Федерації. Про це сказав керівник апарату СБУ Олександр Ткачук під час брифінгу у п'ятницю, 25 листопада, передає кореспондент РБК-Україна.

"E першу чергу російські спецслужби цікавилися старшим офіцерським складом. Військових, які отримували вербувальні пропозиції, наша служба виявляла оперативно, і вони не встигли передати важливу інформацію. Більшість офіцерів самі повідомляли про такі пропозиції", - розповів Ткачук.

За його словами, проводяться 30 кримінальних проваджень стосовно завербованих військовослужбовців України і співробітників російських спецслужб.

Ткачук повідомив, що двом колишнім українським військовослужбовцям, завербованим в Криму, вже винесли вироки за статтею "державна зрада" у вигляді позбавлення волі до 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, раніше Ткачук повідомив, що затримання так званих "кримських диверсантів" відбулися після невдалих спроб їх вербування спецслужбами Росії.