ua en ru

СБУ виявила в документації "Енергоатому" ознаки корупційних схем

СБУ виявила в документації "Енергоатому" ознаки корупційних схем Фото: СБУ

Було виявлено, що керівництво "Енергоатому" використовував офшорні схеми виведення відпрацьованого палива на зберігання в РФ

Служба безпеки України (СБУ) виявила в документації, вилученої в "Енергоатома", ознаки корупційних схем. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"У рамках супроводження досудового розслідування у кримінальному провадженні співробітники Служби безпеки України на підставі рішення суду провели обшуки в офісних приміщеннях ДП НАЕК "Енергоатом" та приватних будинках окремих керівників підприємства", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, під час обшуків в офісних приміщеннях "Енергоатому" співробітники спецслужби вилучили документацію та носії інформації, які стануть у цій справі доказами в розслідуванні.

"Разом з тим в житлових приміщеннях одного з керівників "Енергоатому" були виявлені документи, які свідчать про використання посадовими особами державного підприємства офшорних схем постачання свіжого палива для АЕС України. Такі ж офшорні схеми використовувалися і при вивезенні відпрацьованого ядерного палива на зберігання в РФ. Правоохоронці також вилучили печатки російських підприємств, задіяних в цій угоді", - повідомили в СБУ.

Зазначимо, справу проти "Енергоатому" було відкрито за фактом привласнення службовими особами ДП НАЕК "Енергоатом" та ПРАТ "СНВО "Імпульс" 22 млн грн державних коштів.

Раніше повідомлялося, що СБУ почала розслідування щодо розкрадання 10 млн дол. службовцями "Енергоатому" і "Східного гірничо-збагачувального комбінату".