ua en ru

СБУ видворила з України кавказького "злодія в законі"

СБУ видворила з України кавказького "злодія в законі" Фото: затримання "Іраклія Хуту" в Одесі (СБУ)

"Іраклія Хуту", який  нелегально в’їхав в Україну, затримали правоохоронці в Одесі

Співробітники Служби безпеки України затримали в Одесі впливового грузинського "злодія в законі" на прізвисько "Іраклій Хуту", який нелегально в’їхав в Україну. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зокрема силовики встановили, що зловмисник незаконно прибув в Україну, використовуючи фіктивні документи. За інформацією спецслужби, один із лідерів сухумського воровського клану "Іраклій Хуту" входить до 40 найвпливовіших злодіїв у законі, що діють на території пострадянського простору.

"Злодій у законі" прибув в Україну для контролю за діяльністю кримінальних кіл на Одещині та перерозподілу прибутків протиправного бізнесу, зокрема квартирних крадіжок, торгівлі наркотиками та викрадення елітних автомобілів", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали "Іраклія Хуту" з українськими документами на ім’я іншої особи, які він використовував для відвідування України.

За матеріалами СБУ зловмисник був примусово видворений із території України з подальшою забороною в’їзду. Вилучений паспорт громадянина України рішенням Державної міграційної служби анульований.

Як доповіли у відомстві, операція з викриття "злодія в законі" проводилась спільно з працівниками поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Київській області поліція затримала "злодія в законі" з Грузії на прізвисько "Рамаз Багдатський", який намагався організовувати роботу рейдерів і квартирників.