ua en ru

СБУ порушила справу проти Константинова та Аксьонова

СБУ порушила справу проти Константинова та Аксьонова Фото: AFP
Служба безпеки України (СБУ) відкрила кримінальне провадження проти так званого спікера ради Криму Володимира Константинова та головою Ради міністрів Сергія Аксьонова за статтями 109 та 110 Кримінального кодексу України.

Служба безпеки України (СБУ) відкрила кримінальне провадження проти так званого спікера ради Криму Володимира Константинова та головою Ради міністрів Сергія Аксьонова за статтями 109 та 110 Кримінального кодексу України. Про це заявив голова Служби безпеки України (СБУ) Валентин Наливайченко сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні я можу розповісти про тих, хто не мають вже імунітету. 21 жовтня наше Головне слідче управління відкрило кримінальне провадження за статтями 109 та 110 Кримінального кодексу України, а це зазіхання на Конституційних лад та заклики до насильницької зміни Конституційного ладу щодо таких осіб: Аксьонов - АР Крим, Україна; Константинов - АР Крим, Україна та інші посадові особи, які за попередньою змовою вчинили цей злочин на території України і щодо яких ведеться кримінальне провадження", - сказав Наливайченко.

Зазначимо, Стаття 109 ККУ - дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, стаття 110 ККУ - Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Нагадаємо, 9 жовтня 2014 р. на аннексированном Росією Кримському півострові пройшли вибори "глав" Криму і Севастополя, того ж дня Рада Криму обрала "головою" півострова Сергія Аксьонова.