ua en ru

СБУ порушила справу за фактом вибуху у військкоматі в Одеській області за статтею теракт

Управління Служби безпеки України в Одеській області розпочало кримінальне провадження за фактом вибуху біля Суворовського районного військового комісаріату на території селища Шевченко-3 Одеської області в ніч з 3 на 4 липня 2014 р.

Управління Служби безпеки України в Одеській області розпочало кримінальне провадження за фактом вибуху біля Суворовського районного військового комісаріату на території селища Шевченко-3 Одеської області в ніч з 3 на 4 липня 2014 р. Про це повідомляє прес-служба Суворовського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області.

Справу кваліфіковано за ознаками ч.2 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Вживаються заходи щодо встановлення осіб, які причетні до вчинення вказаного правопорушення.

Як зазначають в МВС, сьогодні о 3:30, на спецлінію "102" надійшло повідомлення про те, що біля Суворовського військкомату, який знаходиться на території селища Шевченко-3, пролунав вибух.

Виїздом на місце події слідчо-оперативної групи Суворовського райвідділу міліції було встановлено, що в результаті вибуху були пошкоджені зовнішня стіна, а також частково зруйновано перекриття між підвальним приміщенням та першим поверхом будівлі. Вибуховою хвилею з першого по третій поверхи вибито віконне скло. Також вибуховою хвилею частково вибито скло на третьому та п'ятому поверхах розташованого поруч житлового будинку.

При цьому, за даними МВС, ніяких слідів займання не виявлено та від вибуху ніхто не постраждав. Причина вибуху встановлюється.

Під час огляду прилеглої до будівлі військкомату території виявлено та вилучено декілька пластикових предметів невстановленого походження, які будуть направлені до НДЕКЦ для проведення експертного дослідження.

Раніше сьогодні повідомлялося, що у Суворовському районі Одеси о 3:33 4 липня в триповерховій будівлі, де розміщено Дорожньо-експлуатаційне управління і Суворовський районний військовий комісаріат, стався вибух, одна людина госпіталізована.