ua en ru

СБУ порушила справу за фактом планування терактів затриманої в Житомирській обл. диверсійною групою

Служба безпеки України порушила справу за фактом планування в Житомирі в ніч з 4 на 5 серпня низки терактів затриманої диверсійною групою

Служба безпеки України порушила справу за фактом планування в Житомирі в ніч з 4 на 5 серпня низки терактів затриманої диверсійною групою. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Слідчим відділом УСБУ в Житомирській області здійснюється досудове розслідування в рамках кримінального провадження за ч.1 ст.14 (готування до злочину) та ч.2 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Наразі тривають обшуки приміщень, допити затриманих і їх спільників", - йдеться в повідомленні.

В СБУ зазначили, що своїми цілями терористи обрали банківську і кілька державних установ, військкомат і житловий квартал обласного центру, де проживають члени сімей військовослужбовців .

"Під час обшуку гаража, що належить правопорушнику, правоохоронці вилучили п'ять саморобних вибухових пристроїв загальною вагою 7,6 кг, вибухова речовина для виготовлення детонаторів , самі детонатори , годинникові механізми , елементи живлення , газовий пістолет, маски", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, раніше в інформаційно-аналітичному центрі РНБО заявили, що 5 серпня у Житомирі СБУ затримала диверсійну групу, планировавшую низку терактів.