ua en ru

СБУ: У рамках розслідування кримінальних справ за фактом зловживання у "Родовід Банку" можуть бути позбавлені недоторканності деякі депутати

Служба безпеки України (СБУ) не виключає, що у рамках розслідування кримінальних справ за фактом зловживання у "Родовід Банку" можуть бути позбавлені недоторканності деякі депутати. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції голова СБУ Валерій Хорошковський, передає кореспондент РБК-Україна.
В.Хорошковський зазначив, що колишній тимчасовий адміністратор "Родовід Банку" Сергій Щербина зараз перебуває під вартою. "Він, хоч і достатньо впливова посадова особа у банку, але ми не розглядаємо його як верхівку айсберга. Ми все-таки вважаємо, і знаємо про це, що були інші дійові особи, в т.ч. і з депутатського корпусу, які впливали на прийняття ним рішення. Зараз ми ці моменти досліджуємо, і по закінченню будемо звертатися до прокуратури з проханням зняти депутатську недоторканність з окремих депутатів", - наголосив В.Хорошковський.
Він також зазначив, що найближчим часом буде передано до суду справу проти колишнього заступника голови Держрезерву Миколи Сіньковського.