ua en ru

СБУ в Донецькій обл. затримала 2 озброєних агітаторів ДНР

Служба безпеки України в зоні проведення антитерористичної операції в Донецькій обл. затримала 2 озброєних агітаторів так званої "Донецької народної республіки". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"В ході спецоперації в зоні проведення АТО у Донецькій області співробітники СБУ затримали двох громадян України, причетних до розповсюдження друкованої продукції сепаратистського змісту на підконтрольній бойовикам території", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, затриманий 20-річний пропагандист з тиражем ДНР-ровского періодичного видання і супроводжував його спільник, який виконував у групі функції водія і охоронця. Останній мав при собі посвідчення співробітника служби безпеки так званого "Народного фронту Новоросії" і стрілка "військової комендатури урядових об'єктів ДНР".

Повідомляється, що під час затримання у зловмисників вилучено АК-74 з патронами до нього, РГД-5, а також 3500 примірників агіток ДНР.

Крім того, повідомляється про затримання бойовика ЛНР, який підозрюється в участі у збройному опорі силам АТО при звільненні Лисичанська Луганської області. Під час затримання у зловмисника вилучено ручну гранату.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала одесита, який перевозив вибухівку для теракту в Херсоні.