ua en ru

СБУ встановила механізм поширення вірусу, що атаковав Україну

СБУ встановила механізм поширення вірусу, що атаковав Україну Фото: СБУ (РБК-Україна)

СБУ продовжує локалізацію поширення вірусу PetyaA

Служба безпеки України (СБУ) спільно з іноземними партнерами продовжує роботу по локалізації поширення вірусу PetyaA, який раніше вразила комп'ютерні мережі по Україні. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Повідомляється, що СБУ організувала взаємодія з партнерськими правоохоронними органами, спецслужбами іноземних держав і міжнародними організаціями, які спеціалізуються на кібербезпеки.

Фахівці СБУ у взаємодії з фахівцями ФБР США, НСА Великобританії, Європолу, а також провідних кібербезпекових інститутів, проводять спільні заходи щодо локалізації поширення вірусу PetyaA, встановлення джерел атаки, її виконавців, організаторів та замовників.

На даний момент СБУ встановила механізми поширення вірусної програми, її активізації і алгоритми роботи. Проводиться робота щодо пошуку можливостей розшифровки даних, які втратили власники та напрацьовуються рекомендації для припинення поширення вірусу, нейтралізації інших негативних наслідків цієї надзвичайної події.

Нагадаємо, у Нацбанку заявили, що в Україні поступово відновлюється робота банків, постраждалих від хакерської атаки 27 червня 2017 року, система електронних платежів працює в штатному режимі.