ua en ru

СБУ встановила особу ГРУшника, який вербує бойовиків для ДНР

СБУ встановила особу ГРУшника, який вербує бойовиків для ДНР Фото: російський ГРУшник, який працює на ДНР

Російський військовий з позивним "Старшина" знаходиться на окупованій території

Служба безпеки України (СБУ) встановила особу військовослужбовця Головного розвідувального управління Збройних сил Російської Федерації, який вербує бойовиків для так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Служба безпеки України встановила ще одного координатора терористичних груп "ДНР" - військовослужбовця Головного розвідувального управління генерального штабу Міністерства оборони Російської Федерації. Інформацію про ГРУшнике повідомили завербовані їм громадяни України, яких затримали співробітники СБУ", - йдеться в повідомленні.

За дорученням спецслужб Росії житель Самари з позивним "Старшина" координує діяльність диверсійних груп бойовиків ДНР, головним завданням яких є теракти, диверсії, бойові дії проти Збройних сил України.

"Старшина" знаходиться на території, підконтрольній бойовикам, він є командиром роти спецпризначення "республіканської гвардії ДНР" і безпосередньо підпорядковується терориста по кличці "Чечен".

За даними СБУ, "Старшина" також керує агентурною мережею на території України. Дані передає "заступнику командувача корпусу Міністерства оборони ДНР" Едуарду Басурину.

"Для збору відомостей про чисельність українських військ, їх матеріально-технічного забезпечення, загальне управління та командування, наявність і стан фортифікаційних споруд в районі проведення АТО "Старшина" використовує жителів Донецької, Вінницької та Львівської областей", - розповіли в СБУ.

СБУ встановила особу ГРУшника, який вербує бойовиків для ДНР

(Фото - СБУ встановила особу військового РФ, який вербує бойовиків на Донбасі)

Нагадаємо, 16 травня 2015 р. під Щастям Луганської області були затримані російські ГРУшники Євген Єрофєєв і Олександр Александров. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді арешту. Повідомлялося, що СБУ пропонує Єрофеєву політичний притулок в Україні.