ua en ru

СБУ зірвала план ФСБ по дестабілізації виборів, - Наливайченко

СБУ зірвала план ФСБ по дестабілізації виборів, - Наливайченко
Cлужба безпеки України (СБУ) зірвала план Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ) по дестабілізації виборів.

Cлужба безпеки України (СБУ) зірвала план Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ) по дестабілізації виборів. Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я сьогодні можу констатувати, що антиукраїнський план по зриву виборів і дестабілізації ситуації нами зруйновані", - сказав Наливайченко .

Він додав, що всі терористичні загрози нейтралізовані, а "недобитки, які залишались будуть затримані".

Наливайченко повідомив про знищення двох серйозних терористичних груп в Харкові і Харківській області. За його словами знешкоджені керівників двох груп - Сазонов і Погребняк. Один затриманий, другий знешкоджений при затримані.

Крім того, за словами Наливайченка, з 22 на 23 жовтня затримані 3 небезпечні групи в Одесі.

"Обох групах є затримані, одна група - 3 особи, друга група (під керівництвом Балбукова громадянина України). В рамках затримання третьої групи (керував громадянин України Артюхов) вербував найманців для диверсійної діяльності", - повідомив Наливайченко.

Він зазначив, що одна з терористичних груп, яка затримана в Маріуполі, вчиняла теракти поблизу блок постів біля Маріуполя.
"Кожна з цих груп керується ззовні або на нашій території. Кожна з цих груп немає нічого спільного з тими областями, де вони чинять теракти", - заявив Наливайченко.