ua en ru

СБУ розшукує очевидців того, як збили вертольоти Мі-8 поблизу Слов’янська у 2014

СБУ розшукує очевидців того, як збили вертольоти Мі-8 поблизу Слов’янська у 2014 Ілюстративне фото (sloviansk.in.ua)

Справою займається слідчий відділ Управління СБУ в Харківській області

Служба безпеки України (СБУ) розшукує очевидців того, як збили вертольоти Мі-8 поблизу Слов’янська у 2014 році. Про це йдеться у повідомленні прес-центру операції об'єднаних сил (ООС) у Facebook.

Як зазначається, справою займається слідчий відділ Управління СБУ в Харківській області. Наразі розшукуються свідків подій 29 травня та 24 червня 2014 року, під час яких поблизу Слов’янська, біля гори Карачун, було збито два вертольота Мі-8, внасліок чого загинули військові.

СБУ розшукує очевидців того, як збили вертольоти Мі-8 поблизу Слов’янська у 2014

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що 29 травня 2014 року під Слов'янськом бойовики збили вертоліт сил антитерористичної операції (АТО), внаслідок чого загинули 14 військових, зокрема генерал Сергій Кульчицький. Вертоліт доставляв зброю та боєприпаси на Карачун.

Також повідомлялося і про збиття вертольоту сил АТО 24 червня 2014 року.

Крім того, під Слов'янському 5 травня 2014 року проросійські терористи також збили вертоліт Мі-24 українських силовиків.

Зазначимо, у серпні 2014 року бойовики також збили вертоліт Мі-24 сил АТО, подія сталася біля селища Георгіївка Луганської області, члени екіпажу, 2 особи, загинули.