ua en ru

СБУ розшукує екс-главу НБУ Соркіна та колишнього голову правління "Реал банку" Агафонова

СБУ розшукує екс-главу НБУ Соркіна та колишнього голову правління "Реал банку"  Агафонова Фото: СБУ

СБУ розшукує екс-главу НБУ Соркіна та колишнього голову правління "Реал банку" Агафонова

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) здійснюють розшук колишнього Голови Національного банку України (НБУ) Ігоря Соркіна та голови правління ПАТ "Реал банк" Володимира Агафонова. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Повідомляється, що кримінальне провадження, яке розслідується Генпрокуратурою спільно з СБУ, відкрито за фактом заволодіння Соркіним та Агафоновим коштів Нацбанку України та ПАТ "Аграрний фонд" у розмірі 2,8 мільярда гривень.

"Розкрадання грошей відбувалось за попередньою змовою учасниками злочинної організації, створеної власником ПАТ "Реал банк" та ПАТ "Брокбізнесбанк" Сергієм Курченком. Ігор Соркін підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що Агафонову інкримінуються кримінальні правопорушення за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 255 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Відзначимо, в кінці лютого Верховна Рада відсторонила Соркіна від виконання обов'язків голови НБУ. Це питання вніс спікер Олександр Турчинов на підставі власної заяви Соркіна. Після цього депутати призначили головою Нацбанку представника фракції "Батьківщина" Степана Кубіва, який був заступником голови фінансового комітету Ради, а також одним з комендантів Євромайдану. При цьому Соркін залишився в структурі НБУ на посаді радника глави регулятора.

Нагадаємо, в березні 2015 р. Соркін був офіційно виведений із структури НБУ.