ua en ru

СБУ викрила вербувальника бойовиків ЛНР в соцмережах

СБУ викрила вербувальника бойовиків ЛНР в соцмережах Фото: СБУ

Редактором спільноти був студент із Сєверодонецька

У Луганській області Служба безпеки України (СБУ) припинила протиправну діяльність редактора групи антиукраїнської спрямованості в одній з соціальних мереж російського походження. Про це у Facebook повідомляє прес-служба СБУ.

"На сторінці групи, що існувала з кінця травня ц.р., публікувалася інформація антидержавного характеру, у тому числі й про вербування найманців до терористичного угруповання ЛНР, організацію фінансової допомоги бойовикам. Також розміщувалися матеріали, що дискредитували Збройні сили та правоохоронні органи України, українську мову та державну символіку", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, місцевим редактором спільноти був студент із Сєверодонецька, а його діями керував адміністратор, який користувався анонімним аккаунтом із зареєстрованою в Санкт-Петербурзі IP-адресою. Саме від нього студент отримав інструкції щодо реєстрації фейкового аккаунта, прав редактора групи та контенту, який регулярно мав розміщувати на сторінці.

Також зазначається, що за завданням "координатора", правопорушник повідомляв про пересування військової техніки та особового складу українських підрозділів.

"Редактора групи затримано, він визнав свою провину. Слідчими Управління СБ України в Луганській області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ч. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування", - йдеться у повідомленні.

#СБУ продовжує виявляти пропагандистів сепаратизму в соціальних мережах У Луганській області Служба безпеки України пр...

Posted by Служба безпеки України on 9 октября 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала ще одного бойовика ДНР.