ua en ru

СБУ викрила трьох "телефонних терористів"

СБУ викрила трьох "телефонних терористів" фото: flickr.com/securityserviceofukraine

"Терористи" діяли в різних регіонах України

Служба безпеки України (СБУ) спільно з поліцією за останній час викрила трьох телефонних терористів, що діяли в різних регіонах країни. Про це передає прес-центр СБУ.

Повідомляється, що правоохоронці отримали від чоловіка анонімний дзвінок, в якому він повідомив про замінування одного з терміналів міжнародного аеропорту "Бориспіль" і Центрального залізничного вокзалу в Києві. Співробітники СБУ швидко затримали в столиці "телефонного терориста", який раніше вже "розважався" наступним чином.

В Івано-Франківській області зловмисник повідомив про закладення вибухівки на одному із стратегічних об'єктів області. Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце зазначене анонімом, не підтвердила факту мінування. Правоохоронці встановили, що дзвінок здійснив житель області в стані алкогольного сп'яніння.

В Одеській області співробітники СБУ затримали місцеву п'ятдесятирічну мешканку, яка повідомила про терористичної акції, що нібито планується в селі Шабо Білгород-Дністровського району. Правоохоронці встановили, що "анонімний" дзвінок жінка також здійснила під впливом алкоголю.

За всіма фактами порушено кримінальні провадження за ч. 1 і 2 ч. ст. 259 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала чоловіка, який повідомляв про мінування кількох станцій київського метрополітену.