ua en ru

СБУ викрила у Тернопільській області багатомільйонну фінансову піраміду

СБУ викрила у Тернопільській області багатомільйонну фінансову піраміду Фото: Служба безпеки України

Злочинне угруповання організувало фінансову схему на 2,7 млн гривень

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією і прокуратурою викрили у Тернопільській області організовану злочинну групу, яка привласнила 2,7 млн гривень місцевих жителів. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Керівники одного з місцевих підприємств з ознаками фінансової піраміди незаконно привласнювали гроші громадян, обіцяючи своїм вкладникам захмарні прибутки від інвестування в групу іноземних компаній.

"Не маючи статусу фінансової установи, фірма не могла вести інвестиційну діяльність на території України, тому кошти, які потрапляли в розпорядження керівників «піраміди», привласнювалися. Правоохоронці затримали трьох ділків, причетних до організації злочинної схеми", - йдеться в повідомленні.

За даним фактом порушено кримінальну виробництво за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального Кодексу України.

Нагадаємо, СБУ спільно з Генеральною прокуратурою викрили у хабарництві заступника керівника Каховської місцевої прокуратури Херсонської області.