ua en ru

СБУ викрила незаконну схему легалізації іноземців в Україні

СБУ викрила незаконну схему легалізації іноземців в Україні Фото: СБУ

Злочинці реєстрували іноземців, використовуючи підроблені печатки прикордонної служби

Служба безпеки України (СБУ) викрила схему незаконної легалізації іноземців в Україні. Про це повідомляє прес-служба СБУ в Facebook.

"Співробітники СБУ спільно з Державною міграційною службою припинили діяльність організованого угруповання, учасники якої організували незаконну легалізацію іноземців на території України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, правоохоронці встановили, що зловмисники реєстрували іноземців в київському регіоні, використовуючи підроблені печатки прикордонної служби, та шляхом укладення фіктивних шлюбів з громадянами України.

Так, протягом останніх 3 років було підроблено документи понад 200 іноземних громадян. Частину мігрантів у подальшому зловмисники планували нелегально переправити через державний кордон, в країни Євросоюзу.

#СБУ блокувала протиправну схему легалізації іноземців в Україні Співробітники Служби безпеки України спільно з Державн...

Опубліковано Служба безпеки України 15 листопад 2017 р.

Під час перевірки адрес масової реєстрації іноземців з числа громадян Росії і країн Близького Сходу оперативники СБУ встановили факти внесення неправдивих відомостей у документи, що послужили підставою для легалізації іноземців з країн терористичного ризику.

Зазначається, що Державною міграційною службою розпочато процес скасування вже діючих незаконно оформлених документів.

За фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 332 КК. Тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники СБУ викрили учасників ринку скрапленого газу на несплаті 1,3 млрд гривень податків та обов'язкових платежів.