ua en ru

СБУ викрила сепаратистсько-комуністичної мережу в Дніпропетровській обл

СБУ викрила сепаратистсько-комуністичної мережу в Дніпропетровській обл Фото: співробітники СБУ провели обшуки в 5 місцевих комуністів

Мережа контролювалася "депутатами парламенту Новоросії"

Служба безпеки України (СБУ) викрила сепаратистско-комуністичної мережу, що діяла на території Дніпропетровської області. Про це у своєму Facebook повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.

"У Дніпропетровській області СБУ викрила ще одну сепаратистско-комуністичної мережу, небезпека якої полягала в тому, що вона штучно нав'язувала антиукраїнську пропаганду і інспірувала сепаратистські прояви в регіоні. Мережа координувалася колишніми керівниками обласної комуністичної клітинки, які бігли на окуповану територію т. н. "ЛНР". Там вони стали самопроголошеними "депутатами парламенту Новоросії" і тепер намагаються звідти через поплічників розхитувати ситуацію в регіоні", - повідомила Гітлянська.

За її словами, у Дніпропетровській області співробітники СБУ провели обшуки у п'ятьох їх підлеглих - місцевих комуністів, причетних до активної пропаганди сепаратизму.

"Вони поширювали провокаційні заклики, намагалися створити ряд однотипних фейкових структур. Під виглядом "громадських рухів" ці "одноднівки" повинні були підбурювати псевдопротестные акції, розповсюджувати листівки", - зазначила речник СБУ.

В ході обшуків у них були вилучені комп'ютерна техніка і флеш-накопичувачі з матеріалами сепаратистського змісту, друковані матеріали, документація, яка свідчить про протиправної діяльності цих осіб.

Нагадаємо, напередодні СБУ ліквідувала в Харківській дата-центр, який використовується для антиукраїнської пропаганди.