ua en ru

СБУ викрила багатомільйонні розтрати під час будівництва житла для військових

СБУ викрила багатомільйонні розтрати під час будівництва житла для військових Фото: СБУ

Замість зведення нового будинку зловмисники викупили стару недобудову, в якій виділили квартири військовим

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою викрили механізм багатомільйонних розтрат бюджетних коштів, виділених Міністерством оборони України для будівництва житла військовослужбовцям та учасникам антитерористичної операції у місті Кам'янське в Дніпропетровській області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Дві комерційні структури у минулому році виграли тендер на будівництво житла для військових, на що отримали з бюджету понад 21 млн гривень. Співробітники спецслужби з’ясували, що ділки замість зведення нового будинку викупили стару недобудову, в якій і виділили квартири військовослужбовцям," - йдеться у повідомленні.

За результатами експертизи, житло не відповідає державним будівельним нормам, а реальна вартість квартир у декілька разів нижча.

Крім того, повідомляється, що у ході обшуків в офісах, автомобілях та за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили 10 тисяч доларів і документацію, яка доводить здійснення оборудки з бюджетними коштами.

"Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до розтрати державних коштів. Розмір завданих бюджету збитків встановлюється", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура ліквідувала конвертаційний центр, який обслуговував підприємства в зоні проведення АТО на Донбасі.