ua en ru

СБУ викрила міжнародну групу контрабандистів предметів старовини

СБУ викрила міжнародну групу контрабандистів предметів старовини Фото: Служба безпеки України

На даний момент встановлена причетність п'яти українців і двох білорусів

У Рівненській області співробітники Служби безпеки України викрили міжнародну групу контрабандистів, які займалися вивезенням і перепродажем предметів старовини. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Давнину було виявлено в технологічних порожнинах автобуса міжнародного сполучення Київ-Мінськ на МПП «Нові Яриловичі» Чернігівської митниці. Співробітниками СБУ одночасно в різних регіонах країни провели сім обшуків в інших фігурантів кримінальної виробництва та вилучили понад однієї тисячі предметів старовини, серед яких: рушницю, кільця і ін. До того ж, у одного із зловмисників крім старожитностей вилучено дві бойові гранати і патрони до пістолета Макарова", - йдеться в повідомленні.

На даний момент встановлена причетність п'яти українців і двох білорусів, які незаконно вивозили культурні цінності в Білорусь з метою їх подальшого переміщення в країни Західної Європи і США.

Вилучені предмети направлені на мистецтвознавчу експертизу. Відкрито кримінальну виробництво за ст. 201 (контрабанда) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) КК України.

Нагадаємо, 20 січня в Миколаєві СБУ перекрила канал поставок кокаїну в Російську Федерацію, при затриманих було 420 грам кокаїну.