ua en ru

СБУ викрила координаторів сепаратистських ресурсів у трьох областях

СБУ викрила координаторів сепаратистських ресурсів у трьох областях Фото: СБУ

Адміністратори розміщували у мережі інформацію із закликами до повалення конституційного ладу

Співробітники Служби безпеки України з початку травня припинили діяльність десяти власників та адміністраторів антиукраїнських спільнот у російських соціальних мережах "ВКонтакте" та "Одноклассники". Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Правоохоронці викрили координаторів сепаратистських ресурсів у Київській, Херсонській та Харківській областях. Адміністратори за завданням кураторів з російських спецслужб розміщували у мережі інформацію із закликами до повалення конституційного ладу, зміни меж території України, агітували за сприяння терористичним організаціям ДНР/ЛНР", - сказано у повідомленні.

Так, під час обшуків за місцем проживання підозрюваних співробітники СБУ виявили комп’ютерну техніку з доказами здійснення антиукраїнської діяльності у вказаних російських соцмережах.

Зазначається,що затримані нестимуть відповідальність за ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України), ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, глава СБУ Василь Грицак заявив, що у російських соціальних мережах "Вконтакте" і "Однокласники" налічувалося близько 800 антиукраїнських угруповань.