ua en ru

СБУ викрила канал надходження зброї та боєприпасів з району АТО

СБУ викрила канал надходження зброї та боєприпасів з району АТО Фото: СБУ викрила канал надходження зброї та боєприпасів з району АТО

У ході спецоперації СБУ затримала вісім осіб, причетних до незаконного обігу зброї

Служба безпеки України (СБУ) викрила у Київській обл. канал перевезення з району проведення антитерористичної операції (АТО) великої партії вогнепальної зброї та боєприпасів з метою незаконного збуту. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники Головного управління СБ України у Києві та Київській області під час обшуків в житлових та офісних приміщеннях у містах Біла Церква та Ірпінь вилучили шість автоматів Калашникова, одну нарізну мисливську рушницю з оптичним прицілом та дві гладкоствольні, гвинтівку "М-4", 5 пістолетів - "Glok", "Марголіна", "АПС", "СZ-85", пістолет-кулемет "Скорпіон", 14 гранат РГД-5 та Ф-1, півтори тисячі набоїв різного калібру", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, правоохоронці також виявили велику кількість комплектуючих та магазинів до вогнепальної автоматичної зброї, мисливські ножі, кастети та спеціальні технічні засоби для негласного отримання інформації.

За повідомленням прес-служби СБУ, у ході спецоперації СБУ затримала вісім осіб, причетних до незаконного обігу зброї. Відповідно до відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України тривають оперативно-слідчі дії. Чотирьом фігурантам справи вже оголошено про підозру.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала вантаж ліків на 400 тис. грн, який прямував в ДНР.