ua en ru

СБУ викрила угруповання, що збувало в Україні контрабандні "важкі" наркотики

СБУ викрила угруповання, що збувало в Україні контрабандні "важкі" наркотики Фото: вилучені наркотики (прес-центр СБУ)

Угруповання діяло в Черкаській та Київській областях

Співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією припинили діяльність угруповання, яке реалізовувало великі партії контрабандних "важких" наркотиків у Черкаській та Київській областях. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що організатор наркоугруповання, до якого входить понад 10 активних учасників, проживає в Черкасах та перебуває під слідством за вчинення аналогічних злочинів. Через розгалужену мережу дилерів ділки збували "важкі" наркотики та психотропи, у тому числі кокаїн, контрабандно ввезений з однієї з країн Латинської Америки", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що оперативники Управління СБУ в Черкаській області затримали організатора та чотирьох спільників в обласному центрі під час реалізації 100 грамів амфетаміну та 20 грамів метадону.

"Під час обшуків за місцем проживання затриманих учасників наркоугруповання співробітники спецслужби виявили один кілограм кокаїну, два кілограми амфетаміну, по 500 грамів героїну та метадону, п’ять літрів ацетильованого опію, майже 100 пігулок психотропної речовини та виручку за реалізований "товар" у сумі 10 тис. доларів США і 50 тис. гривень. За висновками експертів, на "чорному ринку" вартість вилученої партії наркотиків становить майже 10 млн гривень", - доповіли у відомстві.

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх учасників наркоугруповання.

Нагадаємо, раніше в Луганській області співробітники СБУ перекрили контрабандний канал постачання наркотиків у Росію.