ua en ru

СБУ викрила громадянина Росії на легалізації грошей з використанням криптовалют

СБУ викрила громадянина Росії на легалізації грошей з використанням криптовалют Фото: СБУ (УНІАН)

Зловмисник перераховував гроші в РФ, окуповані Донбас і Крим

Служба безпеки України (СБУ) викрила громадянина Російської Федерації (РФ) на легалізації грошей з використанням криптовалют. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники СБУ викрили в Одесі громадянина РФ, який організував механізм легалізації грошей з використанням криптовалют для подальшого перерахування їх у РФ і тимчасово окуповані території Донбасу і Криму", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, зловмисник через спеціально створені сайти і офшорні компанії створив систему нелегальної конвертації грошей, у тому числі з використанням криптовалют.

Серед його клієнтів були фізичні і юридичні особи України та РФ. Задокументовано, що підприємець заволодів грошима громадян Штатів, "відмив" переводячи їх у біткоіни (Bitcoin) та інші кріптовалюти.

Так, громадянин РФ тривалий час проживає на території України завдяки оформленню фіктивного шлюбу. Не маючи офіційно постійного джерела доходів в нашій країні, він отримує значні доходи від протиправної діяльності.

Під час досудового розслідування співробітники СБУ отримали дані, що зловмисник підтримує прямі особисті зв'язки з керівництвом деяких міністерств і відомств РФ, в тому числі силових, а також безпосередньо співпрацює з головою правління "Сбербанку Росії" з питань побудови системи переказів коштів за технологією "блокчейн" в РФ

В рамках досудового слідства тривають процесуальні заходи по перевірці причетності зазначеної особи до дій на шкоду суверенітету і територіальній цілісності України, а також встановлення інших співучасників протиправного механізму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники СБУ ліквідували діяльність трьох антиукраїнських адміністраторів в соціальних мережах, які розміщували матеріали за вказівкою кураторів з російських спецслужб.