ua en ru

‪‎СБУ‬ викрила ще одного інформатора російських спецслужб

‪‎СБУ‬ викрила ще одного інформатора російських спецслужб Фото: СБУ

Отримані відомості використовувалися у плануванні дій бойовиків ДНР проти української влади

У Вінницькій області Служба безпеки України (СБУ) встановила і затримала ще одного інформатора з агентурної мережі, створеної офіцером ГРУ Генерального штабу міністерства оборони Російської Федерації на прізвисько "Старшина". Про це повідомляється на сторінці СБУ у Facebook.

"Завербований кілька місяців тому вінничанин систематично передавав своєму координатору на підконтрольній терористам території відомості про українських військових, дислокованих у Вінницькій області. За однією з військових частин він постійного спостерігав із власного помешкання, розташованого по сусідству", - йдеться у повідомленні.

На Вінниччині #СБУ викрила інформатора російських спецслужб У Вінницькій області Служба безпеки України встановила і з...

Posted by Служба безпеки України on 3 Июль 2015 г.

Як повідомляють у СБУ, за вказівкою терористів він спеціально знайомився з військовослужбовцями, дізнавався від них про відпустки особового складу і армійського керівництва, ротації, організацію лікування поранених тощо. Після чого всі отримані дані передавав у регулярних звітах.

"Отримані від завербованих спільників відомості використовувалися російським координатором диверсійних груп "Старшиною" у плануванні дій терористів "ДНР" проти української влади", - відзначають у СБУ.

Повідомляється, що стосовно затриманого проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала двох інформаторів терористів ЛНР.