ua en ru

СБУ розслідує схему з антрацитом, вивезеним з території ЛНР

СБУ розслідує схему з антрацитом, вивезеним з території ЛНР Фото: СБУ розслідує схему з антрацитом

ДП "Луганськвугілля" перерахувало фіктивним фірмам 16 млн гривень, отриманих від ПАТ "Центренерго" за антрацитове вугілля з території ЛНР

Згідно з розслідуванням Служби безпеки України про сприяння діяльності самопроголошеної "Луганської народної республіки", стало відомо, що ДП "Луганськвугілля" перерахувало фіктивним фірмам 16 млн гривень, отриманих від ПАТ "Центренерго" за антрацитове вугілля з території ЛНР. Про це повідомляють "Наші гроші".

СБУ вдалося встановити, що в січні 2015 року директор "Луганськвугілля" уклав договір з заступником гендиректора ПАТ "Центренерго" щодо постачання вугільної продукції антрацитної групи на 1,58 млрд гривень (1320 гривень за 1 тонну вугілля).

За інформацією СБУ, "Луганськвугілля" не мало вугілля антрацитної групи, а тому домовилося про його постачання з ДП "Антрацит". Це вугілля надалі потрапляло в "Центренерго".

Так званий міністр палива та вугільної промисловості ЛНР, керуючи діями учасників навмисно створеної злочинної групи, організував транспортування вугілля антрацитної групи по території самопроголошеної ЛНР, а також переправлення вугілля через лінію розмежування на території, підконтрольні українській владі.

Повідомляється, що після отримання від "Центренерго" коштів за вугілля головний бухгалтер "Луганськвугілля" перерахувала гроші підприємствам з ознаками фіктивності: ТОВ "Сприяння" 4 млн гривень і ТОВ "МКД Трейд" 12 млн грн.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що Україні необхідно імпортувати дефіцитний антрацит зі Сполучених Штатів Америки чи Австралії.