ua en ru

СБУ розслідує факти розтрати держкоштів екс-міністрами Захарченко, Проскуряковым і Табачником

Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою України відкрила і розслідує низку кримінальних проваджень стосовно колишніх високопоставлених чиновників, відкритих за фактами нанесення збитків державі в особливо великих розмірах.

Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою України відкрила і розслідує низку кримінальних проваджень стосовно колишніх високопоставлених чиновників, відкритих за фактами нанесення збитків державі в особливо великих розмірах. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Зокрема, в рамках відкритого 13.06.2014 Генеральною прокуратурою України за матеріалами СБУ кримінального провадження за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України розслідується факт заволодіння державним майном в особливо великих розмірах на суму близько 160 млн грн при проведенні процедури банкрутства ТОВ "Закарпатполіметали" та ТОВ "Карпатська рудна компанія", до яких причетні колишні міністри внутрішніх справ України Захарченку В.Ю. та екології та природних ресурсів України Проскуряков О.О. В рамках слідства триває розшук зазначених екс-керівників", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за матеріалами економічної контррозвідки Головного управління СБУ в р. Києві та Київській області 19 червня 2014 р. відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України за фактом зловживання службовим становищем екс-міністром освіти і науки України Дмитром Табачником, дії якого призвели до присвоєння керівництвом Державної наукової установи "Інститут інноваційних технологій і змісту освіти" та Державного спеціалізованого видавництва "Освіта" бюджетних коштів у розмірі близько 2,76 млн грн в ході виготовлення підручників за державним замовленням.

Матеріали передано до Генпрокуратури, досудове слідство триває.

"Слідчим відділом ГУ СБУ в р. Києві та Київській області розпочато кримінальне провадження від 17.09.2014 за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України за фактом привласнення та розтрати 24,4 млн грн бюджетних коштів колишнім першим заступником голови Держінформнауки Б. Гриневым і генеральним директором ДП "ДНДЦ "Фонон" і ВАТ НПК "Наука" С. Ларкиным, протиправні дії яких в ході реалізації Державної цільової науково-технічної програми "Нанотехнології та наноматеріали" на 2010-2014 роки завдали збитки державі і призвели до гальмування розвитку науки", - повідомили в СБУ.

Нагадаємо, СБУ також розслідує низку справ проти екс-генпрокурора України Віктора Пшонки за підозрою у зловживаннях з нерухомістю в Києві.