ua en ru

СБУ розслідує справу проти місцевих депутатів-ініціаторів "референдуму" про створення ДНР

Служба безпеки України розслідує справу проти голови Дружківської міськради, 2 депутатів Краматорської міськради і ще одного громадянина України, які організували так званий "референдум" на Донбасі у травні 2014 року Про це радник голови СБУ Маркіян Лубківський написав у своєму Facebook.

"Службою безпеки України розпочато чотири кримінальні провадження за ст. 109 і 110 КК України щодо голови Дружківської міськради Донецької області, двох депутатів Краматорської міськради і ще одного громадянина України, які здійснювали задокументовану СБУ протиправна діяльність з організації незаконного референдуму на території регіону в травні 2014 р.", - написав він.

Відзначається, що згадані особи виступили ініціаторами та організаторами незаконних референдумів в містах Дружківка та Краматорськ, на голосуванні яких були винесені питання створення держави - т. зв. "Донецької народної республіки".

Також він зазначив, що співробітниками СБУ затримали двох громадян України 1974 і 1985 р. н., які були інформаторами ДНР.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області СБУ затримала проросійського агітатора.