ua en ru

СБУ розкрила схему російських зловмисників, які вивели з України 30 млн гривень

СБУ розкрила схему російських зловмисників, які вивели з України 30 млн гривень Фото: СБУ розкрила схему російських зловмисників

Зловмисники перереєстрували свої компанії на зарубіжну офшорну компанію, щоб обійти заборону на ввезення в Україну товарів з РФ

У Києві Служба безпеки України (СБУ) викрила схему виведення більше тридцяти мільйонів гривень за кордон імпортерами чаю і кави. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Так, зловмисники перереєстрували свої компанії на зарубіжну офшорну компанію, щоб обійти заборону на ввезення в Україну товарів з РФ і приховати приналежність до російського бізнесу.

Таким чином, вироблені в Росії товари завозилися в Україну під прикриттям іноземного підприємства, яке не підпадає під санкції. Свій заробіток зловмисники виводили на закордонні рахунки.

СБУ провела обшуки в центральному офісі компанії в Святошинському районі столиці, складських приміщеннях у Васильківському та Броварському районах Київської області, а також за місцем проживання директора компанії, який є громадянином РФ.

Під час обшуку були вилучені фінансово-господарська документація, перереєстрація російських фірм за кордоном та інше.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України (СБУ) спільно з військовою прокуратурою та управлінням внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби (ДФС) України затримали на хабарі старшого слідчого Мелітопольського відділення Головного управління ДФС в Запорізькій області.