ua en ru

СБУ розкрила 11 терористичних актів з початку року

СБУ розкрила 11 терористичних актів з початку року Фото: в СБУ розповіли, скільки терактів розкрили з початку року

Затримано 56 учасників терористичних та диверсійно-розвідувальних груп, причетних до підготовки чи вчинення теракту

Служба безпеки України розкрила з початку року 11 терористичних актів, що супроводжувалися підвищеною небезпекою для життя і здоров’я людей, внаслідок застосування вибухових пристроїв. Про це свідчать результати окремих напрямків роботи СБУ, опубліковані на сайті відомства.

"Усього з початку року знешкоджено 15 вибухових пристроїв, призначених для вчинення терористичного акту. Встановлено 110 та затримано 56 учасників терористичних та диверсійно-розвідувальних груп, причетних до підготовки чи вчинення терористичного акту. Розкрито 11 терористичних актів, що супроводжувалися підвищеною небезпекою для життя і здоров’я людей, внаслідок застосування вибухових пристроїв", - сказано в результатах.

Крім того зазначається, що було розшукано 168 виконавців анонімних погроз терористичного характеру. Розпочато 143 кримінальні провадження проти "телефонних терористів".

Також виявлено понад 100 та затримано 46 осіб, причетних до діяльності міжнародних терористичних та релігійно-екстремістських організацій.

Нагадаємо, Служба безпеки України виявила 247 кібератак, об'єктами яких були сайти дипломатичних установ, правоохоронних структур, об'єктів інфраструктури і т.д.