ua en ru

СБУ перевіряє Семочко після розслідування Бігуса

СБУ перевіряє Семочко після розслідування Бігуса Фото: Сергій Семочко (semochko.net)

СБУ перевіряє опубліковану в ЗМІ інформацію стосовно заступника голови служби зовнішньої розвідки Семочко

Служба безпеки України в рамках розпочатої за заявою журналіста Дениса Бігуса кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада") Кримінального кодексу перевіряє інформацію, опубліковану в ЗМІ стосовно колишнього співробітника СБУ Сергія Семочко. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ.

Повідомляється, що орган досудового розслідування планує залучити до процесуального співпраці Бігуса і його команду для дослідження викладених у журналістському розслідуванні обставин.

У той же час в СБУ зазначають, що перевірка інформації про стан і можливе незаконне збагаченні Семочко перевіряється НАБУ в межах зареєстрованого ними кримінального провадження за ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу.

Нагадаємо, раніше в розслідуванні програми "Наші Гроші з Денисом Бігусом" говорилося, що перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко володіє нерухомістю на понад 200 млн гривень, а члени його сім'ї мають російське громадянство й періодично відвідують окупований Крим.

Зокрема, журналісти встановили, що Семочко їздить на Land Cruiser, зареєстрованому на неіснуючу людину. Цей автомобіль щоранку приїжджає забирати пасажира в закрите котеджне містечко у Конча-Заспі. Будинок на 333 квадратних метра офіційно придбала Тетяна Лисенко, в Козині є ще два величезні будинки, нещодавно оформлених на її дочка.

Судячи з фото з соцмереж, сім'я постійно їздить в анексований Крим. Журналісти також перевірили достовірність копій російських паспортів родичів Семочко і з'ясували, що всього в Криму зареєстровано 8 його родичів з подвійним громадянством. На запит програми він заявив, що родинні зв'язки є конфіденційною інформацією. Семочко також не пояснив походження майна.