ua en ru

СБУ перевірить інформацію про заклики до військового заколоту Савченко

СБУ перевірить інформацію про заклики до військового заколоту Савченко Фото: СБУ перевірить заклики Савченко

За фактом буде порушено кримінальну справу

Служба безпеки України перевірить інформацію про підбурюванні народним депутатом Надією Савченко українських військових, які дислокуються на передовій, до державного перевороту. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар СБУ Олену Гітлянську.

"СБУ перевірить інформацію про підбурюванні Савченко військових до перевороту", - написала вона.

У свою чергу, керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук в ефірі телеканалу "112 Україна" підтвердив наміри СБУ, а також повідомив, що планується відкрити кримінальне провадження за цим фактом і поговорити з самою Савченко, а також можливими свідками на місцях дислокації військових.

"Наша військова контррозвідка поспілкується з тими, хто були свідками таких закликів з боку Савченко. Якщо інформація підтвердиться і буде достатньо підстав, ми зареєструємо кримінальне провадження, яке буде стосуватися цих вчинків Савченко. Ми будемо говорити з самою Надією і з ініціатором цього звернення. Хотів би звернутися до військовослужбовців, які могли бути свідками таких закликів з боку депутата, можливо, ще хтось робив такі заяви, потрібно звертатися до керівників своїх частин і ми разом будемо на це реагувати", - запевнив Ткачук.

Нагадаємо, раніше радник глави Міністерства внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що в МВС є підтвердження того, що Савченко закликала українських військових до заколоту.