ua en ru

СБУ прогнозує передачу до суду справи стосовно присвоєння НАК "Нафтогаз України" 11 млрд куб. м газу впродовж місяця-півтора

Служба безпеки України (СБУ) прогнозує передачу до суду справи стосовно присвоєння НАК "Нафтогаз України" 11 млрд куб. м газу, який належав RosUkrEnergo, впродовж місяця-півтора. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції голова СБУ Валерій Хорошковський, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми найближчим часом завершимо розслідування, і це означає, що фактично після цього буде ознайомлення із матеріалами справи фігурантів. Наскільки вони швидко будуть знайомитися, настільки швидко ми зможемо передати цю справу до суду. Я думаю, що це займе не менше місяця-півтора, тим більше, що там є епізоди таємні, а на сьогоднішній день адвокати фігурантів не хочуть отримувати дозвіл на ознайомлення із таємними документами", - наголосив В.Хорошковський.
На його думку, небажання адвокатів отримувати цей дозвіл є спробою затягування часу.
"Все одно ми маємо два варіанти виходу: виключити ці епізоди (які містять таємні документи), якщо буде достатньо доказової бази по іншим, і тоді вже в рамках загальної справи адвокати зможуть з ним и ознайомитися, або взяти інших адвокатів, які будуть готові отримати дозвіл або мають уже дозвіл, щоб ознайомитися з таємними матеріалами", - наголосив В.Хорошковський.