ua en ru

СБУ присікла спробу створення антиукраїнської "республіки" в Миколаївській обл

СБУ присікла спробу створення антиукраїнської "республіки" в Миколаївській обл Фото: співробітники СБУ

Організатори фейкової "республіки" зараз дають свідчення

Служба безпеки України зірвала спробу спецслужб РФ створити в Миколаївській області антиукраїнську "республіку". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Як повідомляється, ідеологи "республіки" ставили за мету продемонструвати нібито підтримку в південному регіоні т. н. ЛНР і ДНР.

"Фейкова "республіка" за їх задумом повинна була створити необхідну пропагандистську картинку для російських ЗМІ - підбурювати українців протидіяти чинної влади. Планувалося, що створення незаконній організації буде оголошено на "зборах", однак цьому перешкодили співробітники СБУ. Хід зборів повинен контролюватися російськими кураторами в режимі он-лайн", - сказано в повідомленні.

Люди, які прийшли на збори розповіли, що ініціатори проведення заходу не повідомили їм про мету проведення зборів. При цьому учасникам було обіцяно певну грошову винагороду.

В рамках кримінального провадження щодо ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України вилучено фото та відеоматеріали з відвертими антиукраїнськими закликами. Організатори фейкової "республіки" зараз дають свідчення.

Нагадаємо, в кінці травня в Одесі СБУ вилучила у працівника православної церкви торт з прапором ДНР.