ua en ru

СБУ припинила спроби організації провокацій на 9 травня

СБУ припинила спроби організації провокацій на 9 травня Фото: співробітники СБУ (kmu.gov.ua)

Співробітники спецслужб РФ намагалися завербувати провокаторів через соцмережі

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) виявили й припинили спроби російських спецслужб здійснити провокації на 9 травня. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як повідомляється, провокаторів вербували двоє жителів Київської та Сумської областей, які були адміністраторами антиукраїнських спільнот у забороненої в Україні соцмережі "ВКонтакте".

Правоохоронці виявили, що зловмисники отримали вказівку від російських спецслужб організувати підбір бажаючих за гроші взяти участь у так званому "Марші Безсмертного полку" в різних містах країни. За інформацією СБУ, напередодні 9 травня значно активізувалася пропагандистська діяльність представників так званого "Міністерства інформації ДНР".

За вказівкою цього "міністерства" творцям антиукраїнських угруповань розсилаються "методички", згідно з яким проводиться масова агітація в інтересах країни-агресора і терористичних організацій Л/ДНР.

В рамках реалізації комплексу заходів щодо протидії російської інформаційної агресії напередодні травневих свят співробітники СБУ заблокували в соцмережах вісім антиукраїнських угруповань, які поширювали заклики до участі в провокаційних фейкових акціях в інтересах Росії.

Нагадаємо, вчора глава Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що в СБУ не виключають провокацій на 9 травня і всебічно попереджають їх.