ua en ru

СБУ припинила діяльність несанкціонованого міжнародного каналу зв'язку бойовиків

СБУ припинила діяльність несанкціонованого міжнародного каналу зв'язку бойовиків Фото: СБУ припинила діяльність несанкціонованого міжнародного каналу зв'язку

Бойовики ДНР і ЛНР виступили замовниками створення каналу зв'язку

Співробітники Служби безпеки України в Донецькій області припинили діяльність несанкціонованого міжнародного каналу зв'язку, який використовували терористи. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Встановлено, що канал з використанням спеціального телекомунікаційного обладнання організували троє жителів Покровська. Зловмисники за технологією IP-телефонії маршрутизували телефонний трафік через мережу Інтернет в обхід міжнародних центрів комутації.

Під час проведення обшуків за місцем проживання ділків співробітники спецслужби вилучили GSM-шлюзи, через які був організований неконтрольований канал зв'язку, комп'ютерну техніку та понад 3 тис. sim-карт мобільних операторів.

За словами затриманих, замовниками створення несанкціонованого каналу виступили представники незаконних збройних формувань ДНР і ЛНР.

За даним фактом порушено кримінальну виробництво за ч. ст 2. 361 Кримінального кодексу України.

сбусбу1

Фото: СБУ припинила діяльність несанкціонованого міжнародного каналу зв'язку

Нагадаємо, Служба безпеки України припинила діяльність осередків терористичної організації "Ісламська держава" в Харкові та Дніпрі.