ua en ru

СБУ припинила витік зброї з зони АТО та викрила схованку боєприпасів

СБУ припинила витік зброї з зони АТО та викрила схованку боєприпасів Фото: СБУ

Наразі правоохоронці проводять розслідування

Служба безпеки України (СБУ) припинила витік зброї з зони проведення антитерористичної операції (АТО). Про це повідомляє прес-служба Служба безпеки України.

"Співробітники СБ України спільно з міліцією зупинили на трасі Житомир-Чернівці мікроавтобус з двома військовослужбовцями. Під час огляду авто виявлено гранати РГД-5 та Ф-1, три кілограми пороху, тротил та значну кількість набоїв різного калібру", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що наразі військовою прокуратурою проводиться досудове розслідування за ч. 3 ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї) Кримінального кодексу України. Військовослужбовців затримано, їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Окрім цього, на околицях Лисичанська на території зруйнованого заводу співробітники СБУ виявили схованку зі зброєю та боєприпасами.

Як зазначається, із схованки вилучено більше 10 кг тротилу у шашках, гранати Ф-1 та РГД-5 із запалами, протипіхотну міну "МОН-50", запали до мін, мінні та електродетонатори. Наразі проводяться невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ запустила сайт для отримання електронних перепусток до зони АТО.