ua en ru

СБУ припинила діяльність мережі інформаторів ДНР

СБУ припинила діяльність мережі інформаторів ДНР Фото: СБУ

Затриманий також інформатор, який по телефону передавав бойовика ДНР відомості про дислокацію українських військових підрозділів

Служба безпеки України (СБУ) на Запоріжжі припинила діяльність мережі інформаторів "міністерства державної безпеки ДНР", яка діяла на території Бердянського району. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

У мережу входили троє місцевих жителів, діяльність яких координував бойовик ДНР. За матеріальну винагороду інформатори збирали і передавали терористам через мережу Інтернет інформацію щодо переміщення, місць дислокації, озброєння і чисельності ЗС України, які задіяні в проведенні АТО.

"В цей же день, 26 вересня, співробітники оперативної групи СБ України затримали в зоні проведення антитерористичної операції ще одного інформатора ДНР, який по телефону передавав бойовика "Пушкіну" відомості про дислокацію підрозділів ЗС України, їх бойових позицій і фортифікаційних споруд в районі н. п. Первомайське Ясинуватського району Донецької обл. Крім цього, встановлено, що інформатор ще і коригував вогонь ворожої артилерії по позиціях ЗС України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України спільно з Державною службою фіскальної та прикордонниками блокували вивіз на територію так званої "Донецької народної республіки" великої суми готівки.