ua en ru

СБУ запобігла намірам спецслужб РФ активізувати сепаратистів у Закарпатській обл

СБУ запобігла намірам спецслужб РФ активізувати сепаратистів у Закарпатській обл
Служба безпеки України запобігла наміри російських спецслужб дестабілізувати ситуацію в Закарпатській області та створити так звану "Подкарпатскую Русь".

Служба безпеки України запобігла наміри російських спецслужб дестабілізувати ситуацію в Закарпатській області та створити так звану "Подкарпатскую Русь". Про це на брифінгу заявила речник СБУ Олена Гітлянська, передає кореспондент РБК-Україна.

"СБУ викрила групу осіб, які за завданням російських спецслужб готували створення в регіоні черговий "народної республіки" і проголошення так званої "Підкарпатської Русі"... Силовий сценарій передбачав захоплення місцевих органів державної влади, військових складів та інших стратегічних об'єктів диверсійно-підривними групами, які повинні були діяти під виглядом так званої "місцевої самооборони", - розповіла Гітлянська.

За її словами, у планах диверсантів, зокрема, були акції залякування представників влади і політичних керівників.

Гітлянська також зазначила, що СБУ викрила і запобігла реалізацію російськими спецслужбами задуму про створенні так званих "Харківської", "Одеської" та навіть "Київської народних республік".

Нагадаємо, за даними прокуратури, лідер "Республіки "Підкарпатська Русь" Петро Гецько переховується в Росії.