ua en ru

СБУ попередила контрабанду в Росію комплектуючих для шифрувальної апаратури

СБУ попередила контрабанду в Росію комплектуючих для шифрувальної апаратури Фото: СБУ

За попередніми висновками, вилучена апаратура забезпечує шифрування телефонних переговорів і використовується в радіолокаційних комплексів ППО

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з прикордонниками та митниками попередили контрабанду в Росію технічної документації та комплектуючих до шифрувальної апаратури. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Правоохоронці затримали чотирьох кур'єрів на пункті пропуску "Журавлівка", які намагалися пішки пронести товари військового призначення через державний кордон.

"За попередніми висновками фахівців, вилучена апаратура забезпечує шифрування телефонних переговорів і використовується в радіолокаційних комплексах протиповітряної оборони. Таким чином, комплектуючі належать категорії товарів військового призначення, міжнародна передача яких може здійснюватися лише за наявності відповідного дозволу Державної служби експортного контролю України", - йдеться в повідомленні.

Після отримання офіційних висновків експертизи слідчі СБУ відкриють кримінальну виробництво за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в Харківській області Служба безпеки України спільно з прикордонниками блокувала спробу контрабандного ввезення в Україну вогнепальної зброї, гранатометів, набоїв і вибухівки.