ua en ru

СБУ отримала черговий доказ обстрілу Донецька з боку бойовиків ДНР

Служба безпеки України отримала черговий доказ обстрілу Донецька з боку бойовиків самопроголошеної "Донецької народної республіки". Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Черговий доказ того, що артилерійський обстріл житлових кварталів Донецька здійснюють бойовики терористичної організації т. н. "ДНР". Про це свідчать перехоплені контррозвідкою Служби телефонні розмови двох представників так званого "міністерства державної безпеки" незаконних воєнізованих формувань з позивними "Птиця" та "Пенза", - йдеться в повідомленні Facebook.

Як розповіли в СБУ, "Птиця" під час телефонної розмови з "Пензою" пересувається в автомобілі Куйбишевським районом Донецька, встановлюючи точні місця розташування мінометних розрахунків ДНР, з яких обстрілюють житлові будинки.

"Як свідчать раніше оприлюднені СБУ перехоплені переговори бойовиків, про влучності таких обстрілів терористи доповідають своїм російським кураторам", - додали у відомстві.

Нагадаємо, останній подібний інцидент у Донецьку був зафіксований на початку лютого, коли бойовики обстріляли міську лікарню № 27, дитячий сад № 381, а також стоматологічну лікарню. Прокуратура кваліфікувала цю подію як терористичний акт.