ua en ru

СБУ в Полтавській області затримала розкрадачів нафти в особливо великих розмірах

СБУ в Полтавській області затримала розкрадачів нафти в особливо великих розмірах Фото: зловмисники щомісяця завдавали шкоди до 2 млн гривень

Водії одного з державних нафтових підприємств зливали нафту з автоцистерн

У Полтавській області Служба безпеки України затримала групу зловмисників, які в особливо великих розмірах розкрадали державну нафту. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Повідомляється, що зловмисники є членами структурного підрозділу одного з державних нафтових підприємств. Комерційна структура Полтавської області підписала договір на постачання вуглеводнів з двома нафтопереробними заводами.

"Спритний директор фірми домовився з водіями, які перевозили державну нафту, відбирати частину сировини під час її транспортування. Нафта зливалася в резервуари, заздалегідь орендовані "підприємцем" на одній з промислових баз Полтави. Кожного разу водії зливали від п'яти до десяти кубометрів вуглеводнів", - йдеться в повідомленні.

Також у СБУ зазначили, що такими дії державі щомісяця завдавали шкоди від 1,5 до 2 млн гривень. Зловмисників затримали на черговому перекачуванні сировини у приховані ємності з двох автоцистерн.

розкрадання нафтирозкрадання нафтирозкрадання нафтирозкрадання нафтирозкрадання нафтирозкрадання нафти

Фото: зловмисники зливали нафту під час її транспортування

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратурою Київської області затримано депутата на хабарі в 3 тисячі доларів.