ua en ru

СБУ підозрює ряд підприємств Ахметова в торгівлі з ДНР/ЛНР

СБУ підозрює ряд підприємств Ахметова в торгівлі з ДНР/ЛНР Фото: СБУ підозрює підприємства Ахметова в постачанні деревини в ДНР/ЛНР

Вугільні підприємства Ахметова можуть бути пов'язані з поставкою деревини на окуповані території Донбасу

Слідчий Служби безпеки України отримав доступ до документів ряду компаній групи Ріната Ахметова через які здійснювалися поставки лісоматеріалів для потреб незаконних збройних формувань на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Про це свідчить постанова Печерського районного суду Києва, передають "Наші гроші".

Згідно з даними слідчих, протягом 2015-2016 років керівник і бухгалтер ПП "Аннтей-В" і екс-керівник ДП "Київське обласне управління лісового господарства" постачали лісоматеріали через фірму "Аннтей-В" за контрактами з вугільними підприємствами.


Більшість приватних підприємств вугільної промисловості входять в групу Ріната Ахметова.

Головне управління СБУ в Києві та Київській області веде кримінальну справу за фактом фінансування тероризму. Причини підозр в постачанні деревини на територію самопроголошених ДНР/ЛНР поки не повідомляються.

Зараз слідчий вивчає вантажно-митні декларації, сертифікати походження лісоматеріалів та інші документи, які подавалися в Херсонську митницю.

Зазначимо, що директором фірми "Аннтей-В", зареєстрованої в Горлівці Донецької області, є Віктор Цуприк, колишній бізнес-партнер Павла Зінова.

Зінов ж в свою чергу працював директором департаменту матеріального забезпечення МВС за часів Віталія Захарченка і був бізнес-партнером колишнього першого віце-прем'єра Сергія Арбузова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Гройсман пообіцяв зустрітися з Ахметовим через проблеми на митниці.