ua en ru

СБУ планує автоматично продовжувати перепустки в зону АТО з 1 січня

СБУ планує автоматично продовжувати перепустки в зону АТО з 1 січня Фото: пункт пропуску

За даними СБУ, 31 грудня майже у 300 тисяч українців закінчується термін дії перепусток

В Службі безпеки України (СБУ) опрацьовують питання автоматичного продовження перепусток у зоні АТО з 1 січня. Про це на брифінгу заявила речник СБУ Олену Гітлянську, передає телеканал "112".

"Перетин лінії зіткнення. Всім відомо, що 31 грудня поточного року майже у 300 тис. наших громадян закінчується термін дії перепусток. Тому сьогодні СБУ спільно з Держприкордонслужбою робить все можливе, щоб після 1 січня ці громадяни, які не порушували закон і не порушували порядок перетину лінії зіткнення, могли і далі пересуватися через цю лінію. Зараз ми вже фактично технічно опрацьовуємо питання автоматичного продовження на певний час цих перепусток для того, щоб на Новий рік не виникла така жахлива ситуація, коли тисячі громадян не зможуть поїхати до родичів і будуть стояти в чергах", - заявила Гітлянську.

Нагадаємо, ДПСУ прогнозує подальше збільшення пасажиро-транспортного потоку як у пунктах пропуску на держкордоні, так і в контрольних пунктах в'їзду-виїзду на лінії розмежування у зв'язку з прийдешніми новорічними і різдвяними святами, а також початком зимових шкільних канікул.