ua en ru

СБУ перекрила нелегальний канал постачання медикаментів на окупований Донбас

СБУ перекрила нелегальний канал постачання медикаментів на окупований Донбас Фото: СБУ (flickr.com/securityserviceofukraine)

Контрабандиста затримали під час спроби переправити партію медикаментів

В Харківській області правоохоронці перекрили нелегальний канал постачання медикаментів на тимчасово окупований Донбас. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Так, співробітники Служби безпеки України під час проведення комплексу заходів щодо захисту інфраструктури держави у сфері охорони здоров'я перекрили нелегальний канал постачання медикаментів на тимчасово окуповану терористами територію Донбасу.

Повідомляється, що один з організаторів каналу, житель київської області, був у змові з оптовим постачальником ліків одного з провідних фармацевтичних підприємств Харківської області.

"Придбані медикаменти зловмисник перевозив у облаштовані складське приміщення в одному з населених пунктів Донецької області поблизу лінії розмежування. Потім він особисто перевозив ліки на тимчасово непідконтрольні території", - йдеться в повідомленні.

На окупованій території медикаменти реалізовувалися через комерційні структури, які зареєстровані в так званих республіках ДНР і ЛНР.

Правоохоронці затримали зловмисника під час спроби переправити через лінію розмежування чергову партію медикаментів.

Чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України).

Триває досудове слідство.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що самопроголошеної "Донецької народній республіці" за тиждень затримали кількох бойовиків та місцевого жителя, які намагалися вивезти зброю в Росії.