ua en ru

СБУ перекрила масштабний канал фінансування терористів ДНР

СБУ перекрила масштабний канал фінансування терористів ДНР Фото: СБУ

Постачання організували через фіктивні експортні операції продовольчих товарів

Служба безпеки України (СБУ) перекрила масштабний канал фінансування терористів ДНР через фіктивні експортні операції продовольчих товарів. Про це повідомляє прес-служба СБУ в Facebook.

"Співробітники СБУ спільно з прокуратурою перекрили масштабний канал фінансування терористичної організації ДНР, організований через фіктивні експортні операції продовольчих товарів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, група ділків за сприяння працівників митниці оформляла вантажі продуктів харчування через офшорні структури, як експортні поставки в європейські країни. Насправді ж, продукція через територію РФ транспортувалася на тимчасово окуповані терористами території Донбасу.

Так, в ДНР представники комерційної структури регулярно сплачували "податки" у фейкові "держустанови" терористів. Завдяки угоді зловмисники також неодноразово подавали документи і отримали відшкодування податку на додану вартість з держбюджету на суму понад 2 млн гривень.

Під час одночасних обшуків в офісах підозрюваних у Донецькій, Харківській та Київських областях оперативники СБУ вилучили документацію та печатки фіктивних фірм, що доводить проведення нелегальних фінансових операцій з терористами. У ділків також вилучено майже 55 тис. доларів і двісті 250 тис. гривень. На рахунки підконтрольних організаторам підприємств накладено арешти.

#СБУ перекрила канал фінансування терористів з «ДНР» через постачання продовольчих товарів Співробітники Служби безпеки У...

Опубліковано Служба безпеки України 15 червня 2017 р.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 258-5, ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, семи фігурантам справи повідомлено про підозру у вчиненні злочину. 4 зловмисників, в тому числі працівника донецької митниці, затримали згідно ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ підозрює ряд посадових осіб ПАТ "Укрзалізниця" в роботі на Російську Федерацію і фінансуванні терористів ДНР і ЛНР.