ua en ru

СБУ спростувала блокування роботи Цвк донецькими хакерами

СБУ спростувала блокування роботи Цвк донецькими хакерами
Служба безпеки України спільно з Державною службою спеціального зв'язку України забезпечує безперебійне функціонування інформаційних систем ЦВК.

Служба безпеки України спільно з Державною службою спеціального зв'язку України забезпечує безперебійне функціонування інформаційних систем ЦВК. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Як зазначається, спільні груп СБУ, ЦВК і Держспецзв'язку провели перевірку роботи регіональних сегментів системи "Вибори" і забезпечили фізичну охорону центрального сервера та його регіональних складових.

"Будь-які заяви про нібито вдалих несанкціонованих втручань в кіберпростір ЦВК або елементи системи "Вибори" не відповідають дійсності. Ніякі хакери нічого не контролюють. СБУ відповідально заявляє, що безпечний хід виборчого процесу буде забезпечений", - заявив радник СБУ Маркіян Лубківський.

Нагадаємо, раніше донецькі хакери з руху "КиберБеркут" заявили про порушення роботи електронної системи підрахунку голосів та сайту Центральної виборчої комісії України.